Angle right Facebook LinkedIn YouTube Clear input content Loupe Loupe

Tett samarbeid mellom controller og drift gir resultater i RIR

- Vi vil jo at ting skal bli bedre, vi skal jo redde verden. For meg er det viktig å levere et godt produkt, sier Bjørn Lingen gjenvinningsoperatør i RIR.

Tett samarbeid mellom controller og drift gir resultater i RIR

– Vi vil jo at ting skal bli bedre, vi skal jo redde verden. For meg er det viktig å levere et godt produkt, sier Bjørn Lingen gjenvinningsoperatør i RIR.

I samarbeid har drift og økonomiavdelingen i RIR (Romsdalshalvøya Interkommunale Renovasjonsselskap IKS) gjort effektive grep for å bedre kvaliteten på glass- og metallemballasjen.

– Controller Ståle Blakstad har vist meg en del statistikk og pushet en del. Jeg har fått følge leveransene lass for lass og venter spent på resultatet når jeg vet at vi har hatt en leveranse til Sirkel. Det er veldig motiverende å få muligheten til å følge leveransene så tett. Blakstad skal ha en stor del av æren for den gode utviklingen. Han har klart å vise oss at innsatsen vi gjør faktisk har effekt, fortsetter Lingen.

Fra å ha et gjennomsnittlig avvik på ca 20 % i starten av 2022 har de klart å snu trenden. I 4. kvartal var avviket på 3,14 %. Den gode trenden har fortsatt inn i 2023. På bakgrunn av dette er RIR kåret til kvartalets leverandør 4. kvartal 2022.

For å oppnå de gode resultatene jobber de med den innsamlede fraksjonen før den sendes til Sirkel.

– Vi fjerner det som ikke er glass- og metallemballasje fra lasset med en sorteringsmaskin. Det går en del tid med på det, så målet er å jobbe med innbyggerne fremover for å bedre kvaliteten i dunkene. Vi gjør allerede en del kvalitetsarbeid ved å sette igjen dunker, ta ut feilsorteringer og gi avvik til abonnentene, men vi ser at vi fremdeles har endel å gå på, sier Vibeke M. Sommernes leder gjenvinningsstasjoner og farlig avfall.

Metall er gratis å levere på RIRs gjenvinningsstasjoner. Likevel har det kommet inn haugevis av bremseskiver i dunkene for glass- og metallemballasje

– Vi ønsker at flere skal benytte gjenvinningsstasjonen for å levere metallet som ikke er emballasje, fortsetter Sommernes

Som vinner av kvartalets leverandør ventes heder og ære og ikke minst kake til alle de ansatte i RIR.

– Kaka må vi vente med til Controller Blakstad er tilbake fra ferie, han har en stor del av æren for denne utmerkelsen, avslutter Lingen.

Sirkel er meget imponert over resultatene og samarbeidet internt i RIR

– Gratulerer til RIR for veldig gode resultater. Det er spesielt fint å se det tette samarbeidet mellom økonomi og drift. Dette er et strålende eksempel på at vi må samarbeide for å nå målene, både internt og med eksterne aktører, sier Morten Sundell, administrerende direktør i Sirkel Glass AS.