Studio Sirkel

Studio Sirkel- Vi blåser liv i glassemballasjen du kaster

Vi blåser liv i glassemballasjen du kaster

Studio Sirkel er Norges eneste glassverksted som baserer seg på å bruke 100% resirkulert glass fra hele landets husholdninger i produksjonen. Her blåses det drikkeglass og lamper av brukte vinflasker og syltetøyglass. Vi vil vise dere fordelene og mulighetene resirkulert glass har og øke vår felles bevissthet rundt dette kretsløpet.

I Norge er vi verdensmestre på resirkulering av glass. Hele 95% av alle brus og vinflasker leveres til gjenvinning og blir til nye produkter. Glass kan gjenvinnes et uendelig antall ganger uten å tape kvalitet. Ved å bruke resirkulert råvare minsker vi klimafotavtrykket, tar vare på ressurser vi allerede har og skaper bærekraftige systemendringer.

Studio Sirkel vil motivere til at enda mer av glassemballasjen blir resirkulert og at resirkulert glass brukes i enda flere produkter i framtida. Vi vil jobbe for at vi bare er de første i rekken av mange fremtidige produsenter som vil lage attraktive produkter av resirkulert glass.

Studio Sirkel

Studio Sirkel eies og drives av Sirkel. Vi tar imot all glass- og metallemballasje fra husholdninger i hele Norge til anlegget på Øra i Fredrikstad. Glassemballasjen sorteres etter farge og
størrelse, og 100% av det utsorterte glasset blir til nye produkter.
Glass kan faktisk gjenvinnes i det uendelige!

Glassblåser Heidi Skofsrud

Heidi har gått i lære ved Hadeland Glassverk og har fagbrev i glasshåndverkerfaget. Hun drives av et ønske om å gjøre bærekraftige endringer i glassproduksjonen og utvide bruksområdene for det sirkulære materialet glass.

Verkstedet og utstyret

Studio Sirkel er de første som i tar i bruk en nyutviklet, komplett utstyrspark fra Nordens største glassutstyrsleverandør. De elektriske ovnene erstatter bruk av gass. Det overføres overskuddsvarme mellom ovnene for å minimalisere energibruken og er derfor det mest klimaeffektive utstyret på markedet. Utstyret er en etterlengtet nyvinning innen det ellers tradisjonelle glassfaget. Produksjonen skjer med 100% fornybar energi.

Restaurant Rest

Studio Sirkel er en forlengelse av prosjektet Sirkel gjorde i forbindelse med åpningen av Restaurant Rest i 2018. Rest bygger menyene sine på råvarer som ellers ville blitt kastet, og lager ekstraordinære matopplevelser med alt fra hanekam til forskningsål. I samarbeid med designerne i Odd Standard og glasshåndverkerne hos Formbar i Haugesund, produserte vi glass, tallerkener og karafler av 100% resirkulert glass. Produktene er fortsatt er i bruk hos Rest.

Klyngen på Vaterland

Du finner oss på Vaterland i Fredrikstad, midt mellom Gamlebyen og industriområdet Øra. Her har Studio Sirkel etablert seg på et lite, nedlagt industriområde ved elven. Allerede på 1600-tallet var Vaterland en liten forstad ved Glommas bredd. Teglsteinsbygget glassblåserverkstedet ligger i ble reist på slutten av 1800-tallet. I dag er den omfattende eiendommen under restaurering i regi av de fire søsknene i Christianslund Holding, for håndverkere med fokus på gjenvinning, reparasjon og forbedring. Det er et felles ønske om å øke interessen og forståelsen for å redusere forbruk uten å gå på kompromiss med opplevelsen av kvalitet.

Hils på Heidi og Gunhild

Heidi Skofsrud: Glassblåser med høye ambisjoner for materialet. Heidi står for den daglige driften av Studio Sirkel. Hun ønsker å fornye måten vi ser på glass og å bidra til å spre bruken av resirkulert glass.

Gunhild Solberg: Markeds- og kommunikasjonssjef i Sirkel. Prosjektleder for Studio Sirkel. Brenner for resirkulert glass og at enda flere skal ta i bruk dette fantastiske materialet.

Gunhild og Heidi er initiativtakere og konseptutviklerne av Studio Sirkel. Med ulik bakgrunn har de smeltet sammen ambisjoner, ideer og kjærlighet til glass. Resultatet kan du oppleve i Studio Sirkel.Ikke nøl med å ta kontakt!

Vi vil fortsette å utforske glassråvaren i samarbeid med ulike bransjer, for å oppdage nye bruksområder og markeder for resirkulert og håndlaget glass. Jobber du med et framtidsrettet prosjekt som har behov for bærekraftige alternativer til utsmykking eller bruksgjenstander? Er du designer med en ide om et produkt som har en plass i den grønne framtiden? Ta kontakt om du vil være med å innovere glassets muligheter!

Heidi Skofsrud- Studio Sirkel

Glassblåser/ daglig drift48246100heidi.skofsrud"at"sirkel.no

Gunhild Solberg- Studio Sirkel

Prosjektleder/ markeds- og kommunikasjonssjef97014128gunhild.solberg"at"sirkel.no