Angle right Facebook LinkedIn YouTube Clear input content Loupe Loupe

Last ned den nye Sortere-appen!

Sortere-appen er her når du trenger den. Når du skal sortere syltetøyglass om morgenen, fetaostglasset etter middagen, og kanskje også vinflaske på kvelden.

Folk flest ønsker å kildesortere riktig, og mye av det som kastes feil skyldes misforståelser. Når vi blir usikre på hva som skal hvor, er det fort gjort å kaste det i restavfallet. Det vil si, helt til nå. Sortere har lansert en ny app som skal gjøre det like fort gjort å sjekke hvordan det egentlig skal kildesorteres.

Last ned Sortere-appen fra App Store, fortell hvilken kommune du bor i, og søk på det du skal sortere. Så hjelper appen deg med hva som skal hvor og hvordan du får emballasjen tom for rester. Appen gir deg også tips til hvordan du kan beholde lenger og kaste mindre. Hva med å bruke syltetøyglasset om igjen, for eksempel når du skal oppbevare matrester, eller fryse ned hjemmelaget syltetøy? 

Dette får du i appen:

  • Svar på hva som skal sorteres hvor, der du bor
  • Praktiske tips til sorteringen
  • Tips til hvordan du kan gjenbruke og kaste mindre
  • Informasjon om hva merkene på emballasjen betyr

Appen er gratis og det er ingen kjøp i appen.

Appen er foreløpig kun tilgjengelig i App Store og kan lastes ned her: https://apps.apple.com/no/app/id1519252225

Sirkel Glass har sammen med Grønt Punkt Norge og Norsk Metallgjenvinning bidratt med finansiering og støtte til utvikling av appen.