Angle right Facebook LinkedIn YouTube Clear input content Loupe Loupe

Klar tale fra Sirkels vedlikeholdsleder

Ta et standpunkt, vis respekt for sirkelen!

Ta et standpunkt, vis respekt for sirkelen!

Hvem:  Kim Ahlsen Codiglia

Stilling: Vedlikeholdsleder i Sirkel Materialgjenvinning AS siden våren 2023.

Alder: 38

Bosted: Sarpsborg

Ellers: 2 barn. Selvutnevnt rockestjerne, veldig glad i musikk, spilt i band i 15 år.

Hva gjør du i Sirkel?

Jeg bidrar til sirkelen ved å gjøre mitt for å holde driften i gang på anlegget vårt. Ofte dreier deg seg om å gå litt utenfor det som er jobbinstruksen for å få ting til å fungere. Maskiner og folk er uforutsigbare, uplanlagte ting oppstår hver dag. Vi får stadig nye krav og forventninger som må håndteres på anlegget.

Hva motiverer deg i jobben?

Det motiverer meg å se de rundt meg lykkes, at vi lykkes i felleskap som bedrift og at vi utvikler oss som bedrift. Jobben som leder er å være en fasilitator og det motiverer å være med og skape en god arbeidsplass. Jeg tar med meg erfaringer fra musikken inn i jobben. Spille i band handler om å få til noe sammen, være et team. Den menneskelige faktoren er viktig i alle ledd.

Hva gjør deg stolt av å jobbe i Sirkel?

Jeg blir stolt av å se hva vi faktisk får til. Når man ser hva vi får inn av råvarer, er det fint å se at det vi får ut av råvarer er bra. Den høye oppetiden viser at vi er gode i jobben vår. Det er blod, svette og tårer, men vi får det til. Vi lager faktisk gull av gråstein.

Det er gøy at vi har en viktig samfunnsoppgave, og at vi overoppfyller målene fra myndighetene. Jeg opplever at de ansatte føler eierskap til det vi driver med.

Hva mener du vi kan bli enda bedre på?

Vi skal alltid etterstrebe og gjøre Sirkel til en enda mer attraktiv arbeidsplass og en god samarbeidspartner. Sirkel skal være et hyggelig sted å komme til, både for ansatte, innleide og besøkende.

Hvordan kan vi sørge for enda bedre materialgjenvinning av glass- og metallemballasjen?

Ta et standpunkt, vis respekt for sirkelen, tenk deg om to ganger når du skal kildesortere glass- og metallemballasjen. Det er kun emballasje som skal i dunken. For å lykkes med materialgjenvinning må alle ledd bidra til god kvalitet, alt kan ikke løses i siste ledd.

Hvordan vil du forklare innbyggerne forskjellen på emballasje og produkt?

Har det vært mat eller drikke i det, er det emballasje. Jeg har kastet bremseskiver i mitt tidligere liv, så jeg er ikke perfekt.

Hva har overrasket deg mest i denne jobben?

Hvor mye som skal til prosessmessig, for å lage gull av gråstein, og kvalitetskravene til råvarene vi skal sende videre. Det er lettere å finne nåla i høystakken, enn å oppnå de skyhøye kravene fra glassverkene.

Jeg tenker at det er plass til enda flere i sirkelen vår, at enda flere vil være en del av vår sirkel. Jeg oppfordrer folk til å ta et standpunkt til å ville bidra, tenk innenfor sirkelen når du kildesorterer!