Angle right Facebook LinkedIn YouTube Clear input content Loupe Loupe

Glassgjenvinning, champagnesmaking og glassblåsing – en helaften for Sirkels medlemmer!

Grønt Punkt og Sirkel Glass har gleden av å invitere medlemmer som bruker glassemballasje til Fredrikstad, 10. mai 2022.
Dette blir en helaften med besøk på Sirkels gjenvinningsanlegg i Fredrikstad, glassblåsing og champagnesmaking v/Merete Bø på Studio Sirkel og avslutning med middag på en av Norges beste fiskerestauranter- Restaurant Slippen.

Grønt Punkt og Sirkel Glass har gleden av å invitere medlemmer som bruker glassemballasje til Fredrikstad, 10. mai 2022.
Dette blir en helaften med besøk på Sirkels gjenvinningsanlegg i Fredrikstad, glassblåsing og champagnesmaking v/Merete Bø på Studio Sirkel og avslutning med middag på en av Norges beste fiskerestauranter- Restaurant Slippen.

Meld deg på her. Velkommen!

Sirkel gjenvinner all glassemballasjen som samles inn i Norge på vegne av medlemmene som har satt produkter av glassemballasje på det norske markedet. 100 % av usortert glass blir til nye produkter.

Vi håper mange har lyst til å få med en spennende ettermiddag og kveld med både bærekraft og gode smaker på programmet.

Gratis deltakelse for Sirkels medlemmer med begrenset antall plasser!

Program for dagen:

Kl 12.00– Buss fra Oslo sentrum

Kl. 13.30– Velkomst og en liten matbit hos Sirkel

Kl. 14.00- Retursystemet for glassemballasje- noe å være stolt av?

Kl. 14.30– Omvisning på sorteringsanlegget

Kl. 15.30-17.15– Champagnesmaking v/ Merete Bø på Studio Sirkel

Kl 17.30– Middag på Restaurant Slippen

Kl 19.30 – Retur til Oslo Sentrum

Om Merete Bø:

Merete Bø har vært vinjournalist i Dagens Næringsliv i 15 år. Hun har bakgrunn fra restaurantene Bagatelle og Cru og fra Park Hotel Vossevangen. Hun har skrevet fem bøker om vin og er tidligere nordisk mester og dobbel norgesmester for vinkelnere. Sammen med Thomas Giertsen har hun podkasten «Jeg kan ingenting om vin».

Om smakingen:

2008-årgangen er blant forrige tiårs aller beste i Champagne, og noen vil gå så langt som å si bedre enn 1988 og 1996 – og dermed en av de beste i historien.

Vinenes konsentrasjon og spenstige syre dette året tilsier en strålende utvikling i ti til femten år – og mye lenger enn det for de aller beste. At 2008 skulle bli så legendarisk, var ingen selvfølge. For etter en kald vinter, kom en kjølig vår, fulgt av en våt sommer – og da høsten kom, var vinbøndene relativt pessimistiske. Så fulgte noen varme og solrike dager på høsten og løste alt, og det gjorde sitt for at druene fikk en lang modning, med både konsentrasjon, nerve og syrestruktur fra den kalde starten.

De beste fra årgangen føles ofte litt lukket og innesluttede som unge, men med litt alder, begynner det å skje ting. Og en særegen nerve, syrestruktur og konsentrasjon viser seg tydeligere enn i et normalt år.

Sommelier og vinjournalist Merete Bø tar oss med på en smaking av fem champagner fra 2008, både rimeligere vintage og mer kostbare prestige cuvée for å se om det er like stor kvalitetsforskjell som det er prisforskjell.

Om Studio Sirkel:

Studio Sirkel er Norges eneste glassverksted som baserer seg på å bruke 100% resirkulert glass fra hele landets husholdninger i produksjonen. Her blåses det drikkeglass og lamper av brukte vinflasker og syltetøyglass. Vi vil vise dere fordelene og mulighetene resirkulert glass har og øke vår felles bevissthet rundt dette kretsløpet. Les mer her: https://www.sirkel.no/studio-sirkel/

Velkommen!

Meld deg på her