Angle right Facebook LinkedIn YouTube Clear input content Loupe Loupe

Sammen er vi en god sirkel

Naturen har sitt eget kretsløp- det har glassemballasjen også.

Sammen er vi en god sirkel

Naturen har sitt eget kretsløp- det har glassemballasjen også.  All glassemballasje som samles inn i Norge kommer til Sirkels sorteringsanlegg i Fredrikstad, over 90 000 tonn per år. Glassemballasjen sorteres etter farge og størrelse, og 100% av det utsorterte glasset blir til nye produkter. Glass kan faktisk gjenvinnes i det uendelige!

Ca. halvparten av glassemballasjen blir til ny glassemballasje på glassverk i Danmark og andre steder i Europa. Mye av glasset blir til Glasopor, et byggemateriale som er laget av 100% resirkulert glass. Glasopor blir produsert i Fredrikstad og Skjåk og er et miljøvennlig alternativ for bygg- og anleggssektoren. En liten del av glasset blir brukt til å produsere Glava isolasjon. Les mer om verdiskaperne som gir glasset nytt liv.

Samfunnsansvar i 30 år

Det er produsentene og importørene med glassemballasje på det norske markedet som er medlemmer i Sirkel Glass og som i 30 år har gjort det mulig å ta vare på verdiene i glasset. Medlemmene betaler et vederlag per flaske eller krukke som settes på det norske markedet, dette vederlaget finansierer returordningen for glassemballasje i Norge. Investeringen i sorteringsanlegg og produksjonsanlegg for Glasopor  har vært avgjørende for å skape glassets kretsløp og sørge for 100% materialgjenvinning av utsortert glassemballasje . I 2019 åpnet et toppmoderne sorteringsanlegg på Øra i Fredrikstad, finansiert av Sirkels medlemmer. Her kan vi sørge for at enda større del av glasset kan bli til ny glassemballasje og at glassråvarene vi produserer er av ypperste kvalitet.

Mer innbyggervennlig innsamling

95 % av alle glassflasker kommer i retur til Sirkel, og Norge er helt i verdenstoppen på kildesortering av glassemballasje. Innbyggerne gjør en fantastisk innsats!

Det er kommunene og de interkommunale renovasjonsselskapene som har ansvaret for å samle inn glassemballasje i Norge. I de senere årene har stadig flere innført mer innbyggervennlige innsamlingsløsninger som gjør at det er mulig å levere glass- og metallemballasje på samme sted som man leverer restavfall og annet avfall. Dette gjør det mye enklere for folk og gir betydelig høyere innsamling.

Takk til deg som kildesorterer og alle de over 2000 bedriftene som er medlem av Sirkel Glass.

Sammen er vi en god sirkel.

Takk til deg som kildesorterer og alle de 2000 bedriftene som er medlem i Sirkel Glass. Sammen er vi er god sirkel.
Takk til deg som kildesorterer og alle de 2000 bedriftene som er medlem i Sirkel Glass. Sammen er vi er god sirkel.

Les mer om glassets kretsløp her: